Starea de bine de acasă - cu Adelina Negoescu

Postat de Mihaela Sfat pe data de

Pe Adelina am cunoscut-o în mediul online și de la primele cuvinte pe care le-am schimbat am simțit o conexiune și un vibe atât de fain, încât nu aveam cum să nu încep această serie cu ea❤️  Fotograf, content creator, super creativă și pasionată de frumos, îți mulțumesc Ade pentru timpul tău. 

Cum definești starea de bine de acasă?

Starea de bine de acasă înseamnă pentru mine un dans în care sufletul, mintea și corpul sunt în armonie și în echilibru cu spațiul în care locuiesc.
Înseamnă să mă înconjor și să mă bucur de frumos chiar și în cele mai simple forme ale sale, fie că este vorba despre o lumânare ce pâlpâie pe un pervaz, o rază de soare ce îmbrățișează camera la răsărit, o plăcintă ce se rumenește frumos în cuptor și răspândește în toată casa miros amețitor de scorțișoară, o vază cu flori, o cafea savurata în timp ce răsfoiesc una dintre cărțile preferate de home-deco, ori o cină cu cei dragi.
Cu alte cuvinte, toate acele momente în care incetinesc ritmul, mă conectez cu mine însămi și mă bucur pe deplin de "aici și acum" și de ceea ce ma înconjoară.

Cum ajută o amenajare cosy a casei să ne dea un boost stării de bine?

Mereu am fost de părere că spațiul în care locuim ne poate influența foarte mult starea de spirit și creativitatea.
Un spațiu ticsit de lucruri fără sens nu face altceva decât să ne obosească și să ne încarce și mai mult viața. Pe când o locuință în care sunt păstrate doar acele lucruri care contează și care provoacă o tresărire a inimii, invita la seninătate, calm și relaxare. Spre exemplu, dimineața când ne trezim, privirea noastră ia primul contact cu ceea ce ne înconjoară în camera în care dormim (o noptieră drăguț amenajată, un tablou, sau o ramă cu o fotografie ce ne amintește de un moment drag din viața noastră, o plantă preferată, etc.) și astfel se instalează instant un zâmbet larg pe față. Primim în felul acesta un boost de energie și stare de bine încă din momentul în care ne-am trezit, iar asta ne ajută pe tot parcursul zilei în activitățile pe care le desfășurăm (dupa cum spune și vorba "ziua bună se cunoaște de dimineață").
De asemenea, dacă am avut o zi cu provocări, cel mai dulce moment este acela când ajungi acasă și te cuibărești în colțișorul preferat, te deconectezi și totul parcă devine mai simplu.
De aceea, este important să ne înconjurăm doar de obiecte care ne aduc bucurie și care ne starnesc o emoție.

Cel mai mare rasfăț acasă

Hmm... cel mai mare răsfăț aș spune că sunt cinele cu familia și prietenii.
Am crescut într-o familie în care mesele festive acasă erau aproape ceva obișnuit și țin minte cum mama amenaja totul atât de frumos, inclusiv platourile cu bunătățuri erau mereu dichisite și se pare că de la ea am preluat noțiunea asta și eu.
În lumea agitată în care trăim, mi se par tot mai prețioase momentele în care reușim să ne strângem cu mic, cu mare așa că pur și simplu ador să creez momente cu cei dragi acasă și să stilizez masa pentru a servi cina impreună, precum la un restaurant drăguț.

Ce nu îți lipsește niciodată din casă?

Florile și lumânările.
O casă fără flori în vază și fără pâlpâitul unei lumânări mi se pare atât de tristă!
Tocmai de aceea, chiar și când nu găsesc florile care îmi plac la florărie, sau la piață, tot culeg eu niște crengi cu frunze, sau muguri de pe vreun gard, ori câmp și cu ajutorul lor însuflețesc casa.
De asemenea, în fiecare cameră există un sertar sau un bol plin cu lumânări în diverse forme și culori și în permanență într-un sfeșnic arde o lumânare, nu contează sezonul.

Leather or lace?

Leather (în special aceea cu patină, care în timp strânge povești și le duce mai departe).

Care este elementul de decor care îți dă instant o stare de bine?

Îmi este greu să numesc un singur obiect: orice vas fără un finisaj perfect, ci mai degrabă cu aspect organic și texturat, orice nod de pe blatul mesei de lemn, orice așternut de in șifonat, orice obiect cu linii simple și design timeless, toate îmi provoacă instant o stare de bine.

Momentul preferat al zilei

Am două momente preferate din zi pe care le prețuiesc și fără de care aș simți că nu funcționez la cote maxime:

Iubesc diminețile liniștite și de când mă știu mi-a plăcut să mă trezesc mereu prima tocmai pentru a savura momentele de liniște în care mă conectez eu cu mine, îmi ofer câteva minute de meditație și îmi notez în jurnal cel puțin 2 lucruri pentru care sunt recunoscătoare.
Desigur, cafeaua savurată în tihnă este și ea parte din ritualul meu.
Dimineața este momentul din zi în care mă focusez doar pe ceea ce contează și pe energia pe care o voi duce cu mine pe tot parcursul zilei.
Abia după ce am bifat toate acestea, ziua mea incepe.

Cel de-al doilea moment preferat: seara, când după o zi plină, mă așez cu Teo (soțul meu) pe canapeaua din living, povestim puțin despre ziua care s-a încheiat, servim cina la lumina lumânărilor, apoi ne uităm la un serial pe Netflix.

← Postare mai veche Postare mai nouă →