Cum ne păstrăm starea de bine când zilele sunt tot mai scurte

Postat de Mihaela Sfat pe data de

Odată cu venirea toamnei, zilele încep să devină din ce în ce mai scurte, iar ora la care de obicei ne pregăteam de o ieșire la aer, o plimbare în parc savurând o înghețată îmbrăcate lejer în rochii vaporoase și sandale comode, a devenit ora la care e deja noapte. Nu degeaba se spune că odată cu venirea sezonului rece, mulți oameni devin mai anxioși, se simt mai singuri și cu greu își mai găsesc echilibrul. 

Ce putem face totuși să ne păstrăm optimismul și să ne bucurăm de anotimpul rece?

Chiar dacă tot ce ți-ai dori e să uiți de tine stând pe o canapea cu telecomanda sau telefonul în mână, efortul de a te îmbrăca în straturi și a ieși la o plimbare chiar și doar în jurul casei tale, te va ajuta să îți eliberezi mintea de gânduri nocive, te va ajuta la o mai bună oxigenare a creierului și te va scoate din rutina zilnică. Crede-mă pe cuvânt, o plimbare zilnică de maxim 30 minute îți va îmbunătăți considerabil starea de spirit.

Ți-e dor de socializare dar nu ai chef să ieși? Nici o problemă. Pui apă la fiert, faci un ceai, aprinzi o lumânare parfumată, chemi prieteni în vizită și aveți o seară liniștită, acasă, înconjurați doar de râsete și glume bune.

Dacă ai copii, cu atât mai bine, profiți de prieteni să se joace și ei cu copiii până îți bei tu ceaiul în liniște.

Gătește. Gătitul te poate ajuta să te relaxezi și să reduci anxietatea, mai ales dacă alegi să gătești ceva pe placul papilelor tale gustative și care nu necesită îndemânare de master chef. Internetul e o sursă inepuizabilă de idei, iar satisfacția poate fi pe măsură.  

Fă curat. Chiar dacă curățenia e o corvoadă pentru tine, faptul că depui efort pentru a-ți face căminul mai curat, la final îți poate îmbunătăți starea de bine. Dacă după ce termini te răsfeți cu o ciocolată caldă și aprinzi o lumânare parfumată, corpul și casa ta îți vor mulțumi.

Ai grijă de corpul tău. Fiecare știm ce funcționează pentru noi, fie că e o baie cu săruri, o baie prelungită cu spumă, un duș rapid în care lăsăm apa fierbinte să ne relaxeze spatele, e momentul când nu ai scuză să te neglijezi. O piele uscată e ultimul lucru pe care ți-l dorești în sezonul rece.

Îți doresc o toamnă caldă la interior! 

← Postare mai veche